Як правильно пити горілку

Як правильно пити горілку

Автор: admin

Ви й справді думаєте, що правильно п’єте горілку? Ви впевнені у цьому? Насправді все значно складніше, ніж здається. Горілка це не вода, хоч і називається в деяких країнах – Аквавіт, що означає – вода життя. Про те, як підготувати горілку до застілля, як її правильно пити, з чим вживати для того, щоб не боліла голова і від чого болить голова, ми розповімо у цій публікації. З чого складається горілка розповідають у цій статті https://majestic.org.ua/formula-gorilki-ximichnij-sklad-z-chogo-skladayetsya-gorilka-mendelyeyeva-40-gradusiv/.

Ми не розповідатимемо вам про історію цього напою, але скажу, що якщо ви думаєте, що горілкою називається спирт розбавлений водою до 40%, ви сильно помиляєтеся. Насправді, горілка, це по суті будь-який алкоголь без стороннього запаху та необов’язково сорокаградусний.

Як приготувати горілку до застілля? Деякі люди поміщають напій у морозильну камеру за добу до свята і радіють якась до них крижана горілка. Такого робити категорично не можна! На це є кілька важливих причин.

Перша – ви зіпсуєте свої зуби за рахунок різкого перепаду температур, що може погано позначиться на зубній емалі. Є звичайно і винятки – ті, у кого металеві зуби чи зовсім зуби вже відсутні.

Друга причина – дуже шкідливо для горла та гортані. Ви не тільки можете застудити горло, а й на деякий час перестати відчувати повною мірою смак їжі, а це вже зіпсоване свято, а може й лікарняний листок.

Оптимальна температура подачі горілки становить від двох до десяти градусів за Цельсієм. Саме така температура дозволяє випробувати її смак. Деякі люди думають, що горілка не має смаку. Це неправильне твердження. Як ви вважаєте, навіщо у горілку додають ялівцевий спирт, житній спирт, настій брусничного листа та інше? Саме для смаку горілки.

Як правильно пити горілку

Тому не варто її тримати у морозильнику.

Тепер щодо вживання горілки. Тут прям кілька міфів ходить. Перший – градус потрібно підвищувати і не можна знижувати. Це докорінно неправильно. Якщо на вашому столі якісні напої – заважайте, підвищуйте, знижуйте як вам подобається, все буде відмінно. Головне знати міру. Міф другий – горілку не можна запивати, справжні мужики ніколи не запивають. Якщо запивати, болітиме голова. Цей міф із галузі фантастики і говорити навіть про нього далі не хочу. Коли організм почне себе очищати та виводити рідини, а “справжній мужик” не запив, ось тоді і почнуться головні болі при зневодненні. Саме з цієї причини і з’являється – “сушняк”.

Горілку потрібно пити невеликими чарками по 40-70 мл. Об’єм налитого повинен відповідати “перекиданню” стопки за один раз. Краще рідше наливати, ніж пити по половинці. Коли ви п’єте горілку, намагайтеся її закушувати гарячою та жирною їжею. Це допоможе поступовому, а не різкому попаданню горілки у кров. Найвірніший спосіб напитися – випити келих пива чи шампанського, а потім одразу перекинути чарку горілки. Кисле середовище від першого напою потрапивши до шлунка, допоможе йому відразу відправити горілку в кров. Результат передбачуваний. Намагайтеся більше закушувати. Якщо випити дуже багато навіть найякіснішої горілки, головний біль вам забезпечений.

І найголовніше, закінчіть застілля шматком солодкого торта. При вживанні горілки, в організмі, згодом падає цукор, це одна з причин головного болю. Раніше всі про це знали і тому наприкінці веселощів завжди подавали торт та солодощі.