Поради від топ-стиліста: як правильно мити голову

Автор: admin

А ви замислювалися, що від того, якою водою, як часто і як саме миєш голову, залежатиме здоров’я твого волосся! Ми знайшли декілька порад на сайті https://moe-misto.cv.ua/ і хочемо з вами ними поділитися.

Найперше і важливіше правило при процедурі – очищати саме шкіру голови. Підбір шампуню повинен виходити в основному не від якості волосся – сухе воно, кучеряве або пошкоджене, а від стану шкіри.

Правильна техніка миття полягає в нанесенні на вологе волосся невеликої кількості шампуню, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні голови, спінюючи та масажуючи шкіру. Часто вистачає одного нанесення засобу, що очищає, якщо голова не сильно забруднена або ти щодня миєш волосся.

Поради від топ-стиліста: як правильно мити голову

Дуже корисно не просто спінити шампунь, а помасажувати шкіру голови, щоб посилити кровообіг. Всі масажні рухи краще проводити від країв лінії росту волосся до маківки, щоб не спровокувати набряклість обличчя, яка може виникнути через активацію лімфатичної системи. Такий масаж, у поєднанні з лікувальним засобом, як реп’яхову олію, є відмінною профілактикою від випадання волосся.

Підбирати шампунь слід з урахуванням стану шкіри голови – вона може бути жирною, чутливою чи нормальною. Часто реакцію чутливої шкіри плутають із лупою. Але тут винен саме неправильно підібраний шампунь. Тому, перш ніж лікувати лупу, зміни шампунь на інший і подивися результат.

Поради від топ-стиліста: як правильно мити голову

Бальзами, кондиціонери та маски для волосся наносяться тільки на довжину волосся, а не на коріння та шкіру голови. Ці засоби потрібні для відновлення та зміцнення структури волосся, тому їх підбирають виходячи зі стану волосся. А корисні компоненти, що містяться в бальзамах, можуть негативно вплинути на стан епідермісу. І не забувай, що бальзам і маска наносяться на вологе, але не мокре волосся. Краще їх промокнути рушником, а потім наносити засіб, інакше воно капатиме і не подіє на всю силу.