Як вивести воду із організму?

Автор: admin

Кожна людина хоча б раз у житті стикалася з набряком. Особливо вони турбують дівчат, оскільки набряки на обличчі зранку заважають наносити макіяж. Набряклість на тілі доставляє не менше проблем, це не жирові відкладення, але теж зайва вага, яка псує фігуру.

Перед тим, як почати боротися з набряками, потрібно виявити їхню причину. Якщо це щось солоне з’їдене напередодні, можна не переживати. Якщо причина полягає в неправильному харчуванні та шкідливих звичках, то набряклість не піде, поки причина не буде усунена. Коли набряклість з’являється практично щоранку незалежно від способу життя та харчування, потрібно якнайшвидше звернутися до лікаря, або за посиланням sop.org.ua. Це може бути ознакою серйозних проблем із нирками чи серцем.

Як вивести воду із організму?

Коригуємо харчування

Щоб не набрякати вранці, потрібно дотримуватися наступних правил:

  1. виключення солі та таких солоних продуктів, як чіпси, сухарики, соління;
  2. дотримання питного режиму. Тіло набрякає не від надлишку випитої рідини, а від нестачі. У такому разі воно запасає воду про запас у своїх тканинах;
  3. є більше клітковини. Вона сприяє виведенню зайвої рідини;
  4. Використовувати продукти з йодом. Він присутній у морепродуктах, морській капусті;
  5. харчуватися дрібно, щоб між трапезами був великих перерв.

Засоби для позбавлення від набряків

Найшвидший засіб для позбавлення від припухлостей на обличчі – це кубик льоду. Пара хвилин холодного протирання, і можна наносити макіяж. Але такі процедури не можна проводити при куперозі. Альтернативою можуть стати примочки із відваром ромашки, вони накладаються на п’ять хвилин.

Деякі процедури здатні посилювати лімфодренаж. Їхня дія не миттєва, зате при регулярному використанні вони допоможуть позбутися набряків раз і назавжди:

  • ванна з морською сіллю. Вода має бути теплою, проведи в ній не менше 15 хвилин. Для посилення ефекту рекомендується завершити процедуру кімнатної температури душем;
  • сауна. Сприяє виведенню токсинів та нормалізації водно-електролітного балансу;
  • лімфодренажний масаж тіла Проводиться курсами, за один курс об’єм тіла може помітно зменшитись.

Усі наведені заходи будуть ефективними лише за умови достатньої рухової активності. Малорухливий спосіб життя посилює застій води в тканинах організму.

Як вивести воду із організму?

Під час вагітності

Як правило, набряклість з’являється на пізніх термінах. Найчастіше це нормальне явище, але про нього обов’язково варто повідомити лікаря. Вагітним не можна ходити в сауну та приймати гарячі ванни, це може передчасно спровокувати родову діяльність. Щоб менше набрякати їм, варто дотримуватися збалансованого харчування і пити багато рідини. Може допомогти аквааеробіка, легкі комплекси для вагітних.

Що робити не можна?

Категорично забороняється пити сечогінні препарати без призначення лікаря. Вони порушують водно-електролітний баланс, оскільки вимивають як воду, а й розчинені у ній солі. Забороняється обмежувати себе в рідині, від цього проблема лише погіршиться. Приймати гарячі ванни не можна не тільки вагітним, але й людям із хворобами серця та судин, будь-якими захворюваннями запального походження.