Яка шкода від курячої грудки?

Автор: admin

Курячі грудки особливо люблять дві категорії людей: схильні до повноти та спортсмени. Першим вона допомагає худнути та підтримувати вагу, другим – зміцнювати м’язову масу. Але навіть такий дієтичний білковий продукт має свої недоліки.

Дуже шкода, але в низькокалорійному білому м’ясі курки міститься не лише багато білків. Часто разом із білком можна отримати безліч консервантів та інших небажаних компонентів. Розберемося, у яких випадках куряче філе завдає шкоди.

Яка шкода від курячої грудки?

Спосіб приготування

Шкідливі властивості часто виникають у процесі приготування. Якщо жарити філе, то з дієтичного продукту воно стає справжньою калорійною бомбою. Особливо високою буде калорійність при обсмажуванні в олії та при використанні борошняного кляру. Найшкідливіша страва – це нагетси з фастфудів. Куряче м’ясо не тільки панірують і обсмажують у великій кількості олії, а щедро присмачують підсилювачами смаку. Ці підсилювачі можуть бути не шкідливими власними силами, але вони змушують нас їсти без зупинки, виключаючи почуття насичення. Додамо до цього можливість використання неякісної олії у фритюрі і отримаємо щось дуже небажане, у здоровому харчуванні такому немає місця.

Найкорисніші способи приготування дивиться у блозі Dai, якщо коротко то це – варіння, приготування на пару та запікання без олії. Якщо порівнювати відварену грудку та філе в паніровці з фритюру, то в другому випадку калорійність буде у кілька разів вищою. Додамо до цього калорії із соусу, з яким зазвичай їдять нагетси.

Білкові дієти

Куряче біле м’ясо, безумовно, корисне. У ньому багато білка із повним амінокислотним складом. Щодо інших цінних елементів, їх не так багато. Є залізо, натрій і калій, але їх дуже мало для покриття щоденної потреби. Щодо вітамінів, їх тут практично немає. У м’язових волокнах птиці є деякі вітаміни, але вони витрачаються власним метаболізмом, споживач їх не отримає. Тому білкові дієти – це хвора ідея. Вони справді допомагають худнути, але за рахунок виснаження організму. У здоровому раціоні мають бути не лише білки, а й вітаміни, мінерали, клітковина. Головними джерелами перерахованих компонентів є фрукти та овочі.

Яка шкода від курячої грудки?

Небезпечний склад

Будь-яке м’ясо — це сприятливе середовище у розвиток мікроорганізмів, зокрема і збудників хвороб. Тому на будь-якій кухні повинні бути окрема дошка для оброблення м’яса, з якою не стикаються інші продукти. Після контакту з м’ясом обов’язково мити руки з дезінфікуючим засобом.

Багато залежить від того, в яких умовах вирощували курку. Якщо птах виріс на дешевому харчуванні та препаратах для прискорення зростання, то користі від такого м’яса не буде, лише шкода. Прискорене вирощування дозволяє виробнику здешевити процес та поставити на свій товар низький цінник. Тому не можна купувати підозріло дешеві продукти від невідомих фірм.

Варто звернути увагу на зберігання. Натуральне біле м’ясо не зберігається в холодильнику більше трьох днів. Якщо воно пролежало три доби і навіть не зіпсувалося, тобто його не варто.