Чи можна їсти сир вранці?

Автор: admin

Сир — найкорисніший із усіх молочних продуктів. У ньому присутні не тільки кисломолочні бактерії, а й багато білка, а також необхідний кісток та обмінних процесів кальцій. Однак, навіть такий корисний продукт має обмеження щодо вживання.

У здоровому харчуванні обов’язково має бути сир. Ті, хто стежать за фігурою, вибирають низькокалорійні сорти із низьким вмістом жиру. Вони цінують, що цим дієтичним продуктом можна насититись на довгий час. Бодібілдерів та інших спортсменів приваблює високий вміст білка та його повноцінний амінокислотний склад. Це незамінний елемент зростання м’язової маси. Існують рекомендації щодо вживання сиру, які дозволяють організму отримати з нього більше користі.

Чи можна їсти сир вранці?

Як і коли треба їсти сир?

Такі блоги як sunduk-pub.kiev.ua та фахівці у галузі харчування висловлюють різні думки. Але більшість із них солідарні в тому, що найкращий час для вживання — це другий сніданок та полуденок. Порція на один раз для дорослої людини не повинна перевищувати 150-200 грамів. Всі високобілкові страви, до яких належить і сир, повинні вживатись помірно. При зловживанні нирки зазнають підвищеного навантаження.

Чи можна їсти сир на сніданок?

Ще зовсім недавно часу вживання сиру не приділяли належної уваги, просто говорили, що є корисно і потрібно. Нині погляди переглянули. Якщо йдеться про цілісний сир нормальної жирності, то його краще включити в раціон до обіду. У такому разі стають доступними такі переваги:

  • системі травлення його простіше переробити;
  • у ранні години підшлункова залоза працює максимально активно, що дозволяє повноцінно засвоювати білкові компоненти живлення;
  • встигне засвоїтись молочний білок казеїн, період його розпаду на амінокислоти займає в середньому п’ять годин. Саме завдяки цьому після вживання сиру ми відчуваємо тривалу ситість;
  • організм отримує багато цінних елементів підтримки фізичної та розумової продуктивності, важливої у денний час.

Виняток становлять люди з непереносимістю казеїну. Їх вживання всіх молочних продуктів під забороною.

Виходить, що людині без нестерпності молочних продуктів їсти сир вранці можна і навіть потрібно. Від вечірнього вживання краще відмовитись, щоб не перевантажувати свій організм. У деяких країнах навіть є приказка про те, що вранці сир — це золото, вдень він перетворюється на срібло, а ввечері стає свинцем.

Чи можна їсти сир вранці?

Як щодо вечора?

Але у вечірнього вживання також є плюси. Доведено, що біодоступність кальцію стає вищою саме вечорами. А це один із найцінніших компонентів у складі сиру. Щоб краще засвоїти білок, краще перенести вживання на період після тренування, час доби в даному випадку не має значення. У сирі є й інший цінний елемент — амінокислота триптофан. Вона допомагає організму налаштуватися на сон, тому наповнені триптофаном продукти доцільно вживати у вечірній час.